Cao. Danas cu vam pokazati kako napraviti kolac s malinom. Evo recepta:
Potrebno je:
Za 18–20 kolačića: pleh s rupama, paprine korpice za pečenje, 225 g neslanog maslaca, omekšalog, 225 g kristal-šećera, 225 g brašna sa sredstvom za narastanje, 1 kašičica praška za pecivo, 4 jajeta, 3 supene kašike mlevenih badema, 150 g malina, i još 18–20 za ukrašavanje, 175 g bele čokolade, i još rendane za ukrašavanje

Za 18–20 kolačića: pleh s rupama, paprine korpice za pečenje, 225 g neslanog maslaca, omekšalog, 225 g kristal-šećera, 225 g brašna sa sredstvom za narastanje, 1 kašičica praška za pecivo, 4 jajeta, 3 supene kašike mlevenih badema, 150 g malina, i još 18–20 za ukrašavanje, 175 g bele čokolade, i još rendane za ukrašavanje
Priprema:
Zagrejte pećnicu na 180˚ C (plin 4). U pleh stavite 18–20 papirnih korpica za pečenje.Stavite maslac, kristal-šećer, brašno, prašak za pecivo i jaja u veliku činiju pa mutite električnim mikserom 2-3 min. ili dok se ne sjedine. Umešajte badem i maline, pa kašikom sipajte u paprine korpice i pecite 18 min. ili dok testo ne naraste i postane zlatnosmeđe. Prebacite kolačiće na rešetku da se sasvim ohlade.Belu čokoladu stavite u činiju nad šerpom u kojoj jedva vri voda da se otopi. Prelijte njom kolačiće. Ukrasite svaki rendanom belom čokoladom i po jednom malinom.
Zagrejte pećnicu na 180˚ C (plin 4). U pleh stavite 18–20 papirnih korpica za pečenje.Stavite maslac, kristal-šećer, brašno, prašak za pecivo i jaja u veliku činiju pa mutite električnim mikserom 2-3 min. ili dok se ne sjedine. Umešajte badem i maline, pa kašikom sipajte u paprine korpice i pecite 18 min. ili dok testo ne naraste i postane zlatnosmeđe. Prebacite kolačiće na rešetku da se sasvim ohlade.Belu čokoladu stavite u činiju nad šerpom u kojoj jedva vri voda da se otopi. Prelijte njom kolačiće. Ukrasite svaki rendanom belom čokoladom i po jednom malinom.
Нема коментара:
Постави коментар